pondělí 9. prosince 2013

How do you celebrate Christmas? .. Anders De La Motte


Question: Jak slavíš Vánoce?

Writer: Anders De La Motte !!!
• amazing [game] trilogy •

Hodně lidí ve Švédsku dělá o Vánocích to samé. To hlavní, tedy 24. začíná malým vánočním obědem nebo jiným lehkým jídlem brzy odpoledne. Kolem 15 hodiny si se svou rodinou sedám k televizi a jako každý rok sledujeme staré Disney pohádky. Děti posedlé moderní obdobou - Disney channelem - z těch starých pohádek moc radost nemají. Ale my jsme tyto kreslené příběhy dřív měli zakázány vysílat. Mimo Vánoce. A v kinech taky byly. 
Po společném "TV Time" máme večeři, která obsahuje hlavně různě nakládané sledě, šunku a samozřejmě Švédské masové koule. 
Po jídle se nám ukáže Santa (opravdu osobně) a rozdává vánoční dárky. To vždycky dědeček "chodí pro večerní noviny". Děti se nestarají o dědečka, ale o to, co jim Santa přinesl. 
U rozdávání dárečků pijeme Glögg, Julmust (speciální vánoční soda) a jíme perníčky dokud nejsme přeplnění k prasknutí. 
Většina Švédů je hodně nábožensky založená a 25. 12 je tedy velmi tichý den. Zůstáváme doma, radujeme se z dárků, koukáme na televizi a užíváme rodinnou pohodu! 
Tento rok ale zůstávám já i se svou rodinou v New Yorku kvůli uvedení trilogie [game] a já předpokládám, že tady budou zase jiné pohádky :o)

Marry Christmas.
Anders.


SOUTĚŽ:
• Ou jéé .. takže, pro ty, co chtějí soutěžit o zajímavou knížku!!! -> více infa ZDEEEE
• na můj e-mail: kachnisko.pavlik@gmail.com, (předmět: Anders De La Motte) mi zkuste napsat vysvětlení slova Glögg


1 komentář:

  1. Anonymní12/10/2013

    Tohle je vážně skvělá nápad. Kolik autorů ti odpovědělo? :))

    Terka.

    OdpovědětVymazat