pátek 13. září 2013

Recenze - Cesta věčnou nocí (Nebe #2)

Název originálu: Through the Ever Night
Série: Nebe (2. díl)

Autor: Veronica Rossi

Počet stran: 224
Nakladatelství: Knižní klub
Vydáno: 2013

Anotace:
Od chvíle, kdy se Árie dozvěděla o smrti své matky, uplynulo už několik měsíců. I Perry už je nějakou dobu Krvepánem a dívka o něm nemá žádné zprávy. Nyní se však mají znovu setkat. Po tomto okamžiku oba nesmírně touží, a skutečně jsou naplněna všechna jejich očekávání. Tedy aspoň zpočátku. Bývalá Osadnice však není Perryho druhy přijata nijak laskavě a kmen se začíná bouřit. Éter bouří každým dnem víc a víc a jediným příslibem bezpečí je Poklidná modř. Je však tento bezpečný přístav skutečný?


Svět je rozpolcený a láska v ohrožení...

NĚCO MÁLO K DĚJI..

Po několika strastiplných měsících se Perry a Árie znovu setkávají. Oba teď žijí trochu jiný život než před tím. Perry se stal Krvepánem svého rodu, je vážený a dělá důležitá rozhodnutí. Árie má důležité poslání nebo spíše úkol. Musí najít věčnou modř,né, Pklidnou modř (nebo tak nějak). Je to místo, kde nezuří éter. Éterové bouře jsou totiž čím dál silnější a krutější. Navíc zlý pán z Lusku na ni má obrovskou páku. Vyhrožuje jí, že ublíží Tylonovi, Perryho synovci. A jediný člověk, který ví, kde toto místo leží žije na severu a má si ho vzít Perryho sestra Liv.

V Perryho hlavě se rodí nápad, protože chce mít Árii pořád u sebe. Že ji zavede do klanu a tu modř budou hledat spolu. Je tu ale obří problémek - Árie je pořád napůl Osadnice a ostatní ji nepřijmou tak, jak by si oba přáli. Za těchto okolností se se svým kamarádem Slyšícím Roarem? vydává poklidnou modř hledat sama. Zlomí Perrymu srdce :'( :oD

Už jsem se zmínila, že mezi Roarem a Perryho sestrou Liv je to něco víc než přátelství? .. Tak se zmiňuji teď, asi to bude mít roli. Mimochodem - Liv je děsná blbka :o) ale svým způsobem ji chápu..

"Kosti zapraskaly!"

HODNOCENÍ..

Absolutně nevím, jak začít. Jednou v noci se mi nechtělo spát a chtěla jsem přečíst nějakou "rychlovku" - první pod ruku přišlo toto. Z prvního dílu jsem byla příjemně překvapená a na tento zase strašně zvědavá.

A potom taky zklamaná. Bylo to asi takto. Perry a Árie se potkají - pomuckují se, chvíli jsou happy jak dva grepy - pak od něj odejde za nějakým vyšším dobrem, aby se ON měl dobře. Prostě bláblíblá. A kolem toho samozřejmě nějaká ta omáčka, jak ji všichni nesnáší, ale vesměs toto je všechno. Prostě celou dobu čekáte a říkáte si "to bude dobré, ono se ještě něco stane", ale ne. Žádná velká akce - NIC, vůbec. Naprosto nesmyslný díl (mi přijde), kdyby se zkrátil a hodil se do posledního, asi by autorka udělala líp.

Dalším velkým negativem jsou ty chyby. Je jich tam tolik!!! MOOOOC!

A bonbónek na závěr? Dneska jsem seděla ve fyzice a pozorovala kamarádku, jak tu knížku čte. Byl to naprosto nezapomenutelný zážitek. Ona z toho měla naprosto nic, protože přečetla asi jednu větu ze stránky a pak pokračovala. Furt se vyptávala, kdo je kdo (což s lítostí oznamuji, že většinu jsem nevěděla) a nělde na 130. stránce zjistila, kdo je Slyšící, Vidoucí a Vědoucí - takové buchy jsem opravdu už sakra dlouho neměla! pozn. Nedočetla to.

K závěru.. 1. díl je fajn, 2. díl je nuda.. prosím ať je 3. díl napínavý jak malé trensle :oD



4 komentáře:

  1. Neviem či vieš, ale české vydanie 2ky vám rozdelili na 2 diely, asi preto tam nebola akcia, zrejme je v závere originálneho 2. dielu, čo bude pre vás 3. diel. Nechápem, prečo to rozdelili, ale asi to sérii moc nepomohlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neviem.. Už viem. :oD
      To jsou kokosy! Nechápu důvod..

      Vymazat
    2. Toto ja nikdy nepochopím. Som rada, že na Slovensku to tak nerozdelili :)

      Vymazat
    3. To vám závidím, protože tohle mi trochu znechutilo pokračování... :o)

      Vymazat